alergeny                                                                                                                                        

1.Obiloviny obsahující lepek, konkrétně pšenice, žito, ječmen, oves, špalda, kamut nebo jejich hybridní odrudy a výrobky z nich            

  1a-pšenice,1b-žito,1c-ječmen,1d-oves,1e-špalda

2.Korýši a výrobky z nich

3.Vejce a výrobky z nich

4.Ryby a výrobky z nich   

5.Jádra z podzemnice olejné /arašídy/ a výrobky z nich   

6.Sojové boby /sója/ a výrobky z nich   

7.Mléko a výrobky z něj, včetně laktózy    

8.Skořápkové plody, konkrétně mandle, lískové ořechy, vlašské ořechy, kešu ořechy, pekanové ořechy, para  ořechy,pistácie,makadamie a výrobky z nich  

9.Celer a výrobky z něj  

10.Hořčice a výrobky z ní  

11.Sekanová semena a výrobky z nich     

12.Oxid siřičitý a siřičitany /v koncentracích vyšších než 10 mg/kg nebo 10 mg/l vyjádřeno jako celkový SO2, které se propočítají jako výrobky určené k přímé spotřebě nebo ke spotřebě po rekonstitvování podle pokynů výrobce/                                                    

13.Vlčí bob a výrobky z něj     

14. Měkýši a výrobky z nich